روشهای مقوی کردن غذای کودکان کم وزن 1
روشهای مقوی کردن غذای کودکان کم وزن
بخش اول
برخی کودکان با شروع تغذیه تکمیلی با وجود اینکه خوب غذا میخورند اما خوب وزن نمیگیرند و از لحاظ ظاهری نیز کمی لاغر به نظر میرسند . اما ممکن است انرژی دریافتی روزانه کودک از میزان انرژی و جنب و جوش او کمتر باشد در اینصورت پیشنهاد میکنیم رژیم غذایی کودک را به شیوه ای که ذکر میشود تغییر دهید .
البته این رژیم غذایی برای کودکانی توصیه میشود که به ماده غذایی خاصی حساسیت ندارند .
آب جوشيده شده خنک بهمراه 15 قطره آهن را در برنامه غذایی روزانه کودک قرار دهید .
انرژی مواد غذایی تکمیلی كودك را بوسیله اضافه كردن آرد يا کره يا جوانه غلات بيشتر كنيد.
روزانه حداقل 5 وعده غذای کمکی به علاوه شير مادر،به نوزاد شش ماه به بالای خود بدهید.
در هر وعده غذایی كودک كمی روغن مايع يا كره آب شده تقریبا یک تا 2 قاشق مربا خوری اضافه کنید . ( قاشق مربا خوری كه در منازل استفاده میشود تقریبا 2/5 تا 3 میلی لیتر و قاشق مرباخوری شربتهای دارویی کودکان 5 سی سی میباشد پس چنانچه از قاشق مرباخوری در منزل استفاده میکنید 2 قاشق و اگر از قاشق شربت داروی کودکان استفاده میکنید يک قاشق كفایت میکند .
میتوانید برای مقوی کردن غذای کودکان از جوانه ماش يا جوانه گندم يا پودر جوانه غلات در سوپ كودک نیز استفاده کنید زيرا علاوه بر اينكه سرشار از ويتامينهای گروه ب و ث میباشند به هضم بهتر غذای کودک نیزكمک مي كنند.
میتوانیدكمي آرد برنج یا گندم (در ماههای بالاتر)، شير(پاستوریزه جوشیده بالای یکسال) و كره را مخلوط کنید و بهم بزنيد و گرم كنيد ( مانند سس سفيد) و به سوپ شیرخوار بيفزاييد هم باعث طعم بهتر سوپ میشود و هم رنگ و لعاب خاصی به سوپ میدهد و نیز انرژی آنرا زیاد میکند .
همچنین میتوانید، پودر جوانه گندم ، جو پرک و یا بلغور گندم را له کرده و با مقدار کمی شكر ،
شير(پاستوریزه جوشیده ) و بهمراه دو قاشق روغن يا كره بپزيد و در حجم كم ( یک یا دوقاشق )و در دفعات بيشتر به شیرخوار بدهيد.
در حدود 11 ماهگی در صورت نداشتن آلرژی در کودکان می توان مقدار خامه پاستوريزه به سوپ كودکان اضافه نمود